Muğla İl Başkanlığı

“İKTİDARIN ZAMMI VARSA, YURTTAŞIN YEŞİL PEDALI VAR” “İKTİDARIN ZAMMI VARSA, YURTTAŞIN YEŞİL PEDALI VAR”

20 Kas 2021

Akaryakıt fiyatlarının son zamanlarda durdurulamaz yükselişine dikkat çekmek amacıyla DEVA Partisi Milas İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. Benzin fiyatları bisikletlerle protesto edildi.


DEVA Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanlığı, Yerel Yönetimler Başkanlığı, Kadın Politikaları Başkanlığı, Gençlik Politikaları Başkanlığınca Türkiye genelinde “İktidarın Zammı Varsa, Yurttaşın Yeşil Pedalı Var” başlıklı basın açıklaması yapıldı.
İlçemizdeki açıklama ise Menteşe Caddesi’nde bulunan DEVA Milas İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirildi.
İŞÇİYE GRAMLA ZAM VERİRKEN
DEVA Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“21 yıldır cennet vatanımız, Türkiye’mizi tek başına yöneten AKP iktidarı, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını yandaşlarına peşkeş çekmekten, kendi yandaşlarını zengin etmekten kaçınmazken, kendilerinden olmayanlara neredeyse yaşama hakkı tanımayacak bir politika yürütüyorlar.
Emekliye, asgari ücretliye, memura, işçiye gramla zam verirken; dolardaki artışın ardından doğalgaza, elektriğe ve akaryakıt fiyatlarına ardı ardına yapılan zamlarla ne yazık ki bu ülkenin vatandaşı nefes alamaz hale geldi. Pazara, markete, manava gitmekten korkar hale gelen vatandaşımız, kasabın yolunu çoktan unuttu.
ÇİFTÇİ EN ZOR GÜNLERİNİ YAŞIYOR
Eylül ayında başlayan yüz yüze eğitimle birlikte çocuklarının okul masraflarını karşılamakta zorlanan insanımız, yaklaşan kış ayları nedeniyle ısınma sorununa nasıl çözüm bulacağını kara kara düşünmeye başladı.
Türk çiftçisi ise cumhuriyet tarihimizin en zor günlerini yaşıyor. Tohum, gübre, ilaç ve mazot gibi temel girdi maliyetleri son bir yılda birkaç misli artarken yetiştirdiği ürüne düşük taban fiyatı ve sözde düşük destekleme primlerini reva görenler ithalat yoluyla Avrupalı çiftçiyi zengin etmekten kaçınmıyor.
CANIMIZDAN BEZDİK
Henüz Kasım ayındayız. Yeni yıla yaklaşık 50 gün var ve daha hangi zamlarla güne uyanacağımızı bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz bir şey var ki, yeni yılda vergi ve harçlara % 36 zam geliyor.
Yağmur gibi yağan bu zamlarla nasıl başedeceğimizi ne yazık ki özellikle dar gelirli vatandaşımız bilmiyor. Bu Milletin bildiği bir şey varsa o da, önüne konulacak ilk sandıkta bu iktidara ‘güle güle’ demek olacaktır. Çünkü yeter artık! Canımızdan bezdik. İnsanca yaşayacağımız günleri hayal bile edemez hale geldik diyen vatandaşımızın elbette sandıkta bu zulmü kendine layık görenlere bir cevabı olacaktır.
ÇÖZÜM ARAYIŞINA ZORLAMAKTADIR
DEVA Partisi olarak ülkemizin her köşesinde yaşadığımız bu zor günlere dikkat çekme, özellikle de akaryakıtın son zamanlarda durdurulamaz yükselişine tepki göstermek adına alanlardayız.
Akaryakıtın bu yükselişiyle beraberinde, ulaşım için ayırılan bütçenin hane halkının giderlerindeki payının büyümesine, tek başına bu maliyetin bile refah seviyesini ciddi ölçüde düşürmesine ve her vatandaşın normal ulaşım ihtiyacının lüks tüketim sınıfına yükselmesine sebep olduğunu biliyoruz.
Bunun yanı sıra; fosil yakıt tüketimi ile hava kirliliğinin artarak iklim değişikliğinin belirgin bir hıza ulaştığının görülmesi her sorumluluk sahibi insanı olduğu gibi bizleri de kaygılandırmakta ve çözüm arayışına zorlamaktadır.
DEVA Partisi olarak; havayı kirletmeyen, yakıt gideri olmayan ve insan sağlığını koruyarak düzenli spor yapılmasına destek olacak, bisiklet kullanımının şehir içlerinde artması sağlayacak, bisiklet yolların artmasının önemli olduğunu savunuyoruz.
Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanlığı, Yerel Yönetimler Başkanlığı, Kadın Politikaları Başkanlığı, Gençlik Politikaları Başkanlığı ile birlikte; “İktidarın Zammı Varsa, Yurttaşın Yeşil Pedalı Var” diyor ve bütün vatandaşlarımızı daha yeşil bir gelecek için pedal çevirmeye davet ediyoruz.”
Başkan Demirtaş’ın okuduğu açıklamanın ardından partililer bisikletleriyle Menteşe Caddesi üzerinde kısa turlar atarak zammı protesto ettiler. GÜNAYDIN MİLAS

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAPARTISI
  • #DEVABISIKLETTE
  • ##MILAS

SONRAKİ HABER

"DOLAR UÇTU! TÜRKİYE UÇTU! SIRA İKTİDARDA!.."

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

20 Kas 2021