Muğla İl Başkanlığı

"DOLAR UÇTU! TÜRKİYE UÇTU! SIRA İKTİDARDA!.." "DOLAR UÇTU! TÜRKİYE UÇTU! SIRA İKTİDARDA!.."

24 Kas 2021

"DOLAR UÇTU! TÜRKİYE UÇTU! SIRA İKTİDARDA!.."

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, son günlerde ateşi hiç sönmeyen ve sürekli yükselme eğilimi gösteren Dolar’ın karşısında Türk lirasının, tarihinin en değersiz günlerini yaşadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 yılındaki bir sözüne gönderme yaptı. İlçe Başkanı Demirtaş; “Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlık sistemiyle Türkiye’nin her alanda uçacağını söylemişti. Doğru söylemiş! Dolar uçtu… Enflasyon uçtu. İç ve dış borcumuz uçtu! Gıda fiyatları başta olmak üzere a’dan z’ye tüm ürünlerin fiyatları uçtu… Bunların yanı sıra Merkez Bankası’ndaki bu milletin tasarrufu olan 128 milyar dolar da uçtu. Her alanda her şeyimiz uçtu. Yapılacak ilk seçimde sıra, AKP iktidarına geldi. Milletimiz meraklanmasın. İlk seçimde AKP’de iktidardan uçacak” dedi.

“HER ALANDA ŞAHLANDIK, UÇTUK…”

Değerli Milaslı hemşehrilerim. 20 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarının son üç yılda yaptıklarını bu ülkenin hiçbir vatandaşı hak etmiyor. Geldiğimiz noktaya bir bakın! Hani Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan her fırsatta diyor ya; ‘Nereden nereye’ diye… Gerçekten nereden nereye geldiğimizi anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Üretimden, tarımdan kopan milletimiz, dışa bağımlı bir ülkede yaşamaya mahkum edildi. Çok değil, 20 yıl önce dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye, bugün iğneden ipliğe her şeyi başka ülkelerden ithal eder hale getirildi. Ekmiyoruz, biçmiyoruz, üretmiyoruz. Ektiğimizin ya da ürettiğimizin karşılığını da ne yazık ki alamıyoruz. Tarlasına, traktörüne, daha toplanmayan ürününe tarlada haciz gelen çiftçi, borç batağında yüzüyor.

Asgari ücretle iş bulduğuna sevinenler, bir süre sonra kendini bankalardan kredi çekmek için adeta yalvarır bir halde buluyor. İşsizler ordusunun sayısı her geçen gün artarken, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere AKP’nin üst düzey yöneticileri, bizlerin aklı ile dalga geçer gibi Türkiye’nin ihracatta, cari açıkta, akaryakıt, doğalgaz, gıda fiyatlarında, döviz rezervinde kısaca tüm ekonomi göstergelerinde, dünyanın en istikrarlı ülkelerinden biri olduğumuzu söylüyor.

Hatırlarsanız, 2018 yılında geçtiğimiz partili cumhurbaşkanı sistemi, onların deyimiyle Türkiye’yi her alanda şahlandıracak, uçuracak, dünya lideri bir ülke haline getirecekti. Son iki yılda tüm dünyada yaşanan Covid 19 salgını ne yazık ki bizim ülkemizde bir fırsata çevrildi. Pandemi bahanesiyle insanların zorunlu ihtiyaçları sürekli zamlandı. Doğalgaz ve elektrik faturasını ödemek neredeyse imkansız hale geldi. Esnaf artık işyeri kirasını bile ödeyemiyor. Bırakın haftayı, ya da bir aylık süreyi, aylık gün içerisinde bile fiyat etiketleri birkaç kez değişiyor. Tüccar, aynı fiyattan aynı ürünü alamamaktan yakınıyor, tüketici ise pazara-markete gidememekten.

Ev kiraları ise son bir yılda % 100’ün üstünde artarken, asgari ücretli, emekli, çalışan ekonomik sıkıntıların üstesinden nasıl geleceğini kara kara düşünüyor. Uzmanlar ise kara kışın başladığı şu günlerde, bugünleri bile mumla arayacağımızı söylüyor.

Sosyal patlamanın eşiğine gelen milletimiz çaresizlik içindeyken bizimle dalga geçmeyi, aklımızla oynamayı alışkanlık haline getiren iktidar mensupları, yandaşları ve onların el üstünde tuttuğu “5’li çete” hallerinden memnunlar.”

“UÇMA SIRASI İKTİDARA GELDİ”

“Her alanda Türkiye’nin uçacağını söyleyenler, doların artışı sorulduğunda ‘dolarla mı maaş alıyorsunuz’ diye soranlar, şimdi de ‘ekonominin kitabını biz yazdık’ diyorlar. Ya onların bildiği ekonomiyi dünya bilmiyor, ya da yine bizimle dalga geçiyorlar. Dolar gün içinde bile birkaç kez inip çıkıyor. Esnaf malına fiyat söyleyemiyor, sattığını yerine koyamıyor. Halkımız ise aldığını ertesi gün aynı fiyattan alamıyor.

Geldiğimiz noktada ülke tam bir çıkmazın içine girdi. ‘Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, bakın bakalım ekonomi nasıl düzlüğe çıkıyor’ diyenler 3 yılda ülkeyi batık ülke haline getirdiler. Türk lirası doların karşısında tarihinin en değersiz günlerini yaşıyor. Uçtuğumuz doğrudur ancak uçtuğumuz, uçurumdan aşağıyadır.”

“GEÇMİŞTE BAŞARDIK, YİNE BAŞARIRIZ”

Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın dediği gibi, ‘umutsuz olmak yok. Çaresiz değiliz. Geçmişte bu ülkeyi ekonomik istikrara kavuşturan DEVA kadroları, ülkeyi yönetmeye hazır. Geçmişte başardık, yine başarırız.’

Deva Partisi’nin tüm il ve ilçe teşkilatları olarak Sayın Genel Başkanımız Babacan ile aynı düşüncede, aynı inanç ve kararlılıktayız. Türkiye’nin DEVA’sı, milletimizin DEVA’sı hazır. Aziz milletimizin teveccühü ile yapılacak ilk seçimde AKP’yi iktidardan uçurmaya hazırız."

  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##DEVAPARTISI
  • ##MILAS
  • ##MUĞLA

SONRAKİ HABER

Fethiye Deva Ailesi büyüyor

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

24 Kas 2021