Muğla İl Başkanlığı

DEVA YÖNETİCİLERİ YANGIN BÖLGELERİNDE… DEVA YÖNETİCİLERİ YANGIN BÖLGELERİNDE…

16 Ağu 2021

DEVA YÖNETİCİLERİ YANGIN BÖLGELERİNDE…

Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Muğla İl Koordinatörü Meltem Gürler, Deva Partisi Muğla İl Başkanı Tolga Keskin ve Muğla il yönetiminden oluşan heyet, yangın sonrası zarar gören ilçe halkına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Muğla İl Koordinatörü Meltem Gürler ve İl Başkanı Tolga Keskin beraberindeki heyet ile öncelikli olarak ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. İlçe Başkanları ile koordineli olarak bölgede yaşanan hasar durum tespit raporları incelenirken, yaklaşık iki gün süren ziyarette; Marmaris, Bodrum, Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Menteşe, Dalaman, Ula, Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde yangın bölgeleri gezilerek yangın mağduru bölge halkına geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Hazırlanan raporlar doğrultusunda evi, tarlası, hayvanları zarar gören kişilere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan heyet, yaşanan elim hadise sonrası yaraların beraber sarılacağını, maddi ve manevi ihtiyaçlar konusunda her zaman yanlarında olduklarını dile getirdiler.

Yangın anında müdahale ekiplerinde gönüllü olarak bulunan İl Başkanı Tolga Keskin; “Büyük bir afet yaşadık. Doğup büyüdüğümüz, yaşadığımız yerlerdeki ormanlarımızı, doğamızı korumak için el birliği ile çalıştık. Ekip arkadaşlarımız da bu süreçte sahadaydı. Muğla halkı bu yangınlar sırasında büyük bir dayanışma ve işbirliği örneği gösterdi. Bazı arkadaşlarımız yangın sürecinde evlerine dahi gidemedi.

Bilindiği üzere Milas ilçemizde Termik Santral bulunuyor. Yangın buraya da ulaştı ve herkesi korkuttu. Bu süreç bize olası bir afet durumunda koordinasyonlu çalışma, yangına havadan müdahale şekli gibi durumlarda ihmaller olduğunu gösterdi. Havadan müdahalenin zamanında olmaması ormanların büyük kısmını tahrip etti. Bu konularda bizler de raporlarımızı hazırlıyoruz. Bir daha böylesi bir acı durumun yaşanmamasını umuyoruz. Uzman doğa bilimciler ile de görüşüp yaşanan bu hadisenin anısına bir ağaçlandırma çalışması yapmayı düşünüyoruz” diyerek, herkese geçmiş olsun dileklerini iletti.Extragundem.com

  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##DEVAPARTISI
  • ##ALIBABACAN
  • ##MUĞLA
  • ##YANGIN
  • ##DEVAPARTISISAHADA

SONRAKİ HABER

“Bizler çözüm için hazır bir ekibiz…

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

16 Ağu 2021