Muğla İl Başkanlığı

“Bizler çözüm için hazır bir ekibiz… “Bizler çözüm için hazır bir ekibiz…

17 Ağu 2021

“Bizler çözüm için hazır bir ekibiz…
Demokrasi ve Atılım Partisi’nin Muğla İl ve İlçe teşkilatları tüm Türkiye ile eş zamanlı Semt Pazarlarını ziyaret ederek, esnafın sıkıntı ve önerilerini dinlediler.


Esnaflar DEVA yöneticilerine çektikleri sıkıntıları aktarırken, pandemi yasakları döneminde işlerinin kısıtlandığını, ekonomik sıkıntılar ve fiyatların çok yüksek olması sebebiyle halkın alışveriş yapamaz duruma geldiğini, hayat pahalılığının vatandaşın belini büktüğünü söylediler. Pazarda meyve ve sebze fiyat etiketlerinin pahalılık yüzünden yarım kilo hesabıyla belirlendiğini gözlemleyen DEVA yöneticilerine esnaflar; “İnsanlar 25-TL, 30-TL gibi kilo etiketlerini görünce tezgahımıza yaklaşmaya korkuyor” Dediler.

Yapılan Pazar ziyaretinde üretici köy esnafıyla konuşan yöneticilere esnaflar, çiftçinin mağdur olduğunu tarım ve hayvancılığı sürdürmekte zorlandıklarını, kendilerinden sonraki neslin üretim yapmalarının imkânsız olduğunu dile getirdiler. DEVA Partisi Muğla Teşkilat üyeleri; bu sorunun farkında olduklarını ve bunun için bir Deva Partisinin Tarım Eylem Planı hazırlandığını belirti. Teşkilat üyeleri Deva Partisinin Tarım Eylem Planı Broşürlerini ‘de dağıttı.

Semt pazarlarında ortak dili; ekonomik krizi çözün, bizi bu zor durumdan kurtarın oldu.

Deva Muğla İl ve İlçe teşkilatları; ‘’Esnafın yerelde bizlere ilettiği sorunları bir rapor halinde genel merkezimiz ile paylaşacağız.’’ dediler.

Deva Partisi Muğla Gençlik Politikaları Başkanlığının da katılmış olduğu ziyarette yapılan sohbette; esnaflar arasında birden fazla üniversite mezunu genç işsiz olduğu, istihdam edilecek iş sahası bulamadıkları, kpss puanlarının iyi olmasına rağmen atanamadıklarını ilettiler. Gençler diplomalarının saygı görmediği, iş bulmakta zorlandıklarını dile getirdi. Kısa vadeli işlerde çalışan 30 yaş altı gençler; düzenli bir gelir sahibi olmadıklarını, temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlandıklarını ve ailelerinden ekonomik destek almaya devam ettiklerini iletti.

Deva Partisi Muğla İl Başkanı Tolga KESKİN; “Semt Pazar esnafımızın görüş ve önerilerini dinledik. Bu ziyaretimizi Deva Partisi teşkilatımız ile Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştiriyoruz. Esnafımızın derdi ortak. Biz üreticinin de vatandaşın da dertlerine DEVA çözümlerimizi anlatmak için deva pazarda ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bu vesile ile 56 maddelik Tarım Eylem Planı Broşürlerimizi dağıttık ve anlattık. Bizler çözüm için hazır bir ekibiz” Dedi.ÖZGÜR MİLAS HABER

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAPARTISI
  • #ALIBABACAN
  • #TARIMINDEVASI
  • #MUĞLA
  • #TOLGAKESKIN

SONRAKİ HABER

ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE MUTSUZ

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

17 Ağu 2021