Muğla İl Başkanlığı

DEVA PARTİSİ BODRUM İŞ DÜNYASINA EYLEM PLANLARINI ANLATTI DEVA PARTİSİ BODRUM İŞ DÜNYASINA EYLEM PLANLARINI ANLATTI

13 Oca 2023

DEVA PARTİSİ BODRUM İŞ DÜNYASINA EYLEM PLANLARINI ANLATTI

Deva Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer, Başkan Yardımcısı Ürfet Karatay ve Genel Sekreter Mutlu Aytaç BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a nezaket ziyaretinde bulundu.

DEVA İKTİDARININ EKONOMİ EYLEM PLANI İLE EKONOMİNİN DEVASI HAZIR

Görüşmede DEVA Partisinin iş dünyası için hazırladığı partinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verilirken Bodrum özelindeki ticari sorunlar da gündeme alındı.

Mehmet Billorer yaptığı açıklama da;

Bodrum İş Dünyası ziyaretlerimiz kapsamında Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u makamında ziyaret ettik. Kendilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz. Toplantıda DEVA partisi ekonomi eylem planımızı da anlatma imkanımız oldu. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın Ekonomide geçmiş dönemdeki başarıları tüm iş dünyası tarafından taktir ediliyor dedi.

Açıklamasının ardından DEVA Partisi Ekonomi eylem planı hakkında bilgi verdi,

EKONOMİ YÖNETİMİNDEKİ KURUMLARI GÜÇLENDİRECEK, KURUMLARARASI KOORDİNASYONU İYİLEŞTİRECEK, KURALA VE KURUMSAL AKLA DAYALI YÖNETİM ANLAYIŞINI YERLEŞTİRECEĞİZ

Uzun vadeli strateji ve planlamadan sorumlu bir kurum kuracağız.

Uzun vadeli strateji, planlama ve koordinasyondan sorumlu yeni bir kurumsal yapı oluşturacağız. Bu yapının politika ve strateji üretme kapasitesini güçlendirecek, yenilik ve verimlilik odaklı çalışmasını sağlayacağız.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı ayıracağız.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı ayırarak kamu gelir, harcama ve borç yönetimi fonksiyonlarını daha etkin hale getireceğiz.

Türkiye İstatistik Kurumu’nu tam bağımsız hale getireceğiz.

Türkiye İstatistik Kurumu yasasını kuruma güçlü bir bağımsızlık kazandıracak anlayışla değiştireceğiz.

TÜİK istatistiklerinin akademisyen ve uzmanlardan oluşan komisyonlar tarafından düzenli biçimde kalite ve güvenilirlik testine tabi tutulmasını zorunlu hale getireceğiz.

Düzenleyici ve Denetleyici Kurumları tam bağımsız hale getireceğiz.

Bakanlıklar ile düzenleyici ve denetleyici kurumların görev, yetki ve sorumluluklarını mükerrerliğe ve belirsizliğe yer vermeyecek şekilde net bir biçimde tanımlayacağız.

Kamuda üst düzey atamaları ehliyet ve liyakate dayalı hale getireceğiz.

Merkez Bankası ve TÜİK başta olmak üzere kilit ekonomi kurumlarının üst yönetimine yapılacak atamalarda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kamuya açık biçimde bir değerlendirme yapılmasını sağlayacağız.

Ekonomi yönetiminde koordinasyonu güçlendireceğiz.

Ekonomi yönetiminde istişare ve koordinasyondan sorumlu mevcut yapıları yeniden düzenleyecek ve ihtiyaç duyulan yeni yapıları hayata geçireceğiz.

Başta TCMB ve BDDK olmak üzere finans sektöründe faaliyet gösteren kurumlar arasındaki koordinasyonu daha da güçlendirecek, para ve kredi politikalarının daha uyumlu bir biçimde yürütülmesini sağlayacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz.

Finansal İstikrar Komitesi’ni düzenli toplanma, kararların kamuoyuna açıklanması, Finansal İstikrar Raporu’nun Komite tarafından çıkarılması ve benzeri konularda adımlar atarak daha da güçlendireceğiz.

Merkez Bankası bağımsızlığına müdahale kapısını açan ve yetki-sorumluluk çatışmasına yol açan Fiyat İstikrarı Komitesi’ni kaldıracağız.

Türkiye Varlık Fonu’nu kapatacağız.

Hazine birliğini bozan, varlık ve katma değer yaratmak yerine borçlanmayı artıran ve kendisi Hazine’ye bir yük haline gelen Türkiye Varlık Fonu’nu kapatacağız.

Bu Fon bünyesinde yer alan Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve diğer kamu varlıklarının Hazine, Özelleştirme İdaresi ve benzeri yapılar altında en etkili ve değer yaratan bir biçimde yönetilmesine ilişkin gerekli adımları atacağız.

Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki politika kurullarını ve ofisleri kapatacağız.

Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki politika kurullarını ve ofisleri kapatarak bunların fonksiyonlarını yeniden ilgili bakanlık ve kurumlara aktaracağız.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kurumsal ve insan kaynağı kapasitesini güçlendireceğiz.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bünyesinde bütçe ve diğer kanunlarla ilgili kapsamlı analiz ve değerlendirme yapabilecek kurumsal yapıyı ve insan kaynağını oluşturacağız.

TBMM bünyesinde kesin hesap komisyonu kuracağız.

Kesin hesapların ayrı bir alt komisyonda detaylı şekilde Sayıştay’ın denetim raporlarını da dikkate alacak şekilde görüşülmesini sağlayacağız.

Sayıştay denetimini güçlendireceğiz.

Sayıştay‘ın denetim kapsamını tüm kamu kurum ve kuruluşlarını içerecek şekilde genişletecek, performans denetimini etkili kılacağız.

Eylem Planının tamamını incelemek isteyenler için ;

https://devahazir.devapartisi....

https://www.youtube.com/watch?...

DEVA PARTİSİ BODRUM İŞ DÜNYASINA EYLEM PLANLARINI ANLATTI
  • İLGİLİ ETİKET:
  • #BODTO
  • #DEVABODRUM
  • #BURAKDALGIN
  • #DEVAEDIRNE

SONRAKİ HABER

Binlerce maddeden oluşan 22 eylem planımızla Muğla’nın DEVAsıyız

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

13 Oca 2023