Muğla İl Başkanlığı

DEVA Partisi Bodrum ve Milas İlçe Kongresi Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti DEVA Partisi Bodrum ve Milas İlçe Kongresi Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşti

05 Mar 2021

Deva Partisi Bodrum 1. Olağan İlçe Kongresi, genel başkan Ali Babacan’ın katılımıyla yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Mehmet Billorer yeniden ilçe başkanı oldu.Demokrasi ve Atılım (DEVA), Bodrum İlçe Kongresi, Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye Genel Başkan Ali Babacan ve eşi Ülkü Zeynep Babacan katıldı.

“‘KİMSENİN TÜRKİYE’Yİ 1990’LI YILLARA DÖNDÜRMEYE HAKKI YOK’

Kongrede yaptığı konuşmada Türkiye’nin zihniyet değişimine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Genel Başkan Ali Babacan, “İnsan Hakları Eylem Planı’nda masumiyet karinesi, ayrımcılık yasağı, hukuk güvenliği demişler. Bu ilkeler imzamız olan uluslararası sözleşmelerde de Anayasa’da da yazıyor. Yeni mi hatırlıyorsunuz? Bakın Avrupa Birliği müzakerelerine başlarken 2002 yılında benim de katıldığım bir toplantıda Kopenhag Zirvesi’nde iki yıllık reform süreci öngörüldü. ‘Eğer iki yılda Türkiye, Kopenhag siyasi kriterlerini yeterince karşılarsa tam üyelik müzakereleri başlayabilir’ denildi. İki yılda anayasal düzenleme ve yasal değişikliklerle yeterince karşılandı ve müzakerelere başladık. 2021 yılında 2002’den de geriye gidilmesi bizi üzüyor. Bu millet bunu hak etmiyor. Kimsenin Türkiye’yi 1990’lı yıllara döndürmeye hakkı yok. Açıklanan reform paketinin AB ile yürütülen sürecin bir parçası olduğunu öğrendik. Takvim sıkışmış. Bir AB destek paketi var, o paketin içinde de bu reformların açıklanmasıyla ilgili unsur var. Bu açıklama bizim kendi vatandaşlarımız için mi, yoksa AB ile ilişkileri idare etmek için mi? Yakında hepsi ortaya çıkar. Biz uygulamaya bakarız” dedi.

“BİZ ASGARİ GELİR DESTEĞİ UYGULAMASINI GETİRECEĞİZ”

Sosyal yardımlara olan ihtiyacı azaltacaklarını söyleyen Babacan, “Okulların kademeli açılmasına karar verildi. Oyuncak gibi, bir açacağız bir kapatacağız dediler. Gençler sosyal medyada bununla dalga geçmeye başladı. Ağlanacak halimize gülmeye başladılar. Eskiden bir musluk reklamı vardı, aç-kapa-aç-kapa. Okullarla ilgili düzenleme o reklamı hatırlatıyor.

Okulların açılması doğru. Mesele okulları açmakta değil, tekrar kapanmasını önlemekte. Okulları açtım demekle olmuyor, maharet tekrar kapanmamasında. Bu nedenle sağlık önlemleri azami ölçüde alınmalı. Ana hedef tedbirlere uyularak açık tutmak olmalıdır. Bilgi ve veriler tüm süreçte şeffaflıkla paylaşılmadır. Eğitim açığının kapanması için cumartesi günleri de eğitime devam edilmeli ve öğretmenlere ek ücret ödenmelidir. EBA’ya erişim sıkıntısı 21. yüzyılda söz konusu olamaz, hızla çözülmelidir. Dar gelirli vatandaşa yaptıkları sınırlı yardımları propaganda makinesini çalıştırarak duyuruyorlar. Oysa Türkiye, sosyal yardımların milli gelire oranı oldukça düşük bir ülke. Panayırlarda, lunaparklarda, sirklerde aynalar vardır. Bakınca farklı görürsünüz. Hakikatin hiçbir suretiyle ilgilenmiyorlar. Biz asgari gelir desteği uygulamasını getireceğiz. Vatandaşı sosyal yardımlarda bir partinin üye kartını gösterme gibi insan onuruna yaraşmayan muamelelerden kurtaracağız. Ailelerin ihtiyacını tespit edip, ihtiyaç sahiplerinin kapısına biz gideceğiz. Ekonomiyi büyüterek, büyümenin nimetlerinden tüm toplumun adil bir şekilde yararlanmasını sağlayarak sosyal yardımlara olan ihtiyacı azaltacağız” şeklinde konuştu.

“TEMİZ SİYASET İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Genel Başkan Babacan konuşmasına şu şözlerle son verdi: “Vatandaşlarımız sağlık ve refahı çevreyle ilgili risklere karşı korunmalı. Çevre kirliliğinin önlenmesi için doğal kaynaklar ekolojik dengeye zarar vermeyecek biçimde kullanılmalı. Bir zamanlar Türkiye’yi bol su kaynakları olan bir ülke diye bilirdik ama maalesef değil. Dikkat edilmezse ülkemiz on sene içinde su fakiri bir ülke olacak. Şimdiden harekete geçmeliyiz. Su yönetimi tek bir koordinasyonla ve havza bazında yapılmalı. Biz sadece temiz siyaset için değil, temiz hava ve temiz su için yola çıktık.”

Kongrede yeniden İlçe Başkanı seçilen Mehmet Billorer, “Deva Partisi çok kısa sürede çok yol aldı. Bunda ki en büyük neden Vatandaşlarımızın ve ülkemizin sorunlarına, beklentilerine cevap verebilecek politikaların toplumumuzun her kesimini dinleyerek oluşturulması ve Genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın işinin ehli kadrolarıyla çözüm odaklı siyaset yapmasının vatandaşlarımız üzerinde olumlu karşılık bulmasıdır.Biz de Bodrum ilçe Başkanlığı olarak ben değil biz odaklı siyaseti, birilerini mağlup etmek için değil, birlikte çözüm üretmek için Bodrum’a Deva olmak için birbirinden değerli arkadaşlarım ile bu yola çıktık.Bu yol uzun, bu yol zorluklarla dolu olabilir ülkemizin içinde bulunduğu durum gibi, Bodrum’un ve Bodrumlunun birçok sorunu mevcut, yapmış olduğumuz her ziyaret, dokunduğumuz her insan, içinde bulunduğumuz durumun Türkiye’de ve Bodrum’da yandaş televizyon ve basının anlattığı gibi tozpembe olmadığını söylüyor. Onun için biz Bodrum’un kıyısalı ve kırsalında insanlara dokunup bilgi toplamaya bu bilgileri genel merkezimize ileterek çözüm üretmek için çalışacağız. Genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın belirtiği gibi ‘Bin bilsekte, bir bilene danışacağız’ çünkü bilgi her şeydir sorunları eğer o sorunları yaşayan insanlardan dinlemezseniz çözüm olamazsınız. Bu yüzden Deva partisi Bodrum İlçe başkanlığı olarak önceliğimiz insandır. Buradan Bodrum’un ve teşkilatımız kadınlarından Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’a bir mesajım var, kadın politikalarımızın, cinsiyet eşitliğinin önemine değinerek kadınlarımızın siyasette rol alması için tüzüğümüzde bulunan cinsiyet kotasının ülkemiz kadınları için ne kadar önemli olduğunu vurguladılar. Sayın Ali Babacan’ın ‘Siyaset sadece erkeklere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir’ diyerek kadınlarımıza gösterdiği güven kadınlarımız tarafından beğenilmiş ve benimsenmiştir. Bu yaklaşımından dolayı Bodrum’un kadınları başkanımıza teşekkürlerini göndermişlerdir. Kendileri adına bu teşekkürleri sizlere sunuyorum. Son sözlerim olarak Bodrum’dan kısaca bahsetmek istiyorum. Bodrum Tüm dünyanın gözbebeği bir ilçemiz, her insanın tatil ve gezmek için geldiği bir ilçemiz, Bodrum’da yaşayan her vatandaşımız bundan eşit derecede faydalanamıyor. Kırsal ve kıyısal kesimlerde yaşayanlarla bir değil Bodrum’un çiftçisi de, köylüsü de, yörüğü de, turizmcisi de birçok sıkıntı içinde biz Bodrum Deva partisi ilçe başkanlığı olarak tüm bu kesimlerin sorunlarını dinliyoruz. Ve dinlemeye devam ederek genel merkezimize raporlarımızı sunup çözüm önerileri oluşturacağız. Çünkü Bodrum’a deva olmak, boynumuzun borcudur’’ dedi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAPARTISI
  • #ALI BABACAN
  • #DEVAMUĞLA
  • #GENÇDEVA
  • #DEVA KADINDA

SONRAKİ HABER

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Muğla İl Başkanlığı, ilçe yönetimi ile parti kuruluşunun birinci yılını kutladı.

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

05 Mar 2021