Muğla İl Başkanlığı

10 OCAK ÖNCESİ GAZETECİLER DEVA’DA BİR ARAYA GELDİ 10 OCAK ÖNCESİ GAZETECİLER DEVA’DA BİR ARAYA GELDİ

10 Oca 2022

10 OCAK ÖNCESİ GAZETECİLER DEVA’DA BİR ARAYA GELDİ

DEVA Partisi Milas İlçe Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçemizdeki basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. İlçe Başkanı basın mensuplarının bu özel gününü kutlarken, ilçe teşkilatı olarak herhangi bir açıklama yapmayacaklarını ancak varsa soru yanıtlayabileceğini söyledi. Kahvaltının sonunda İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş; “Genel Başkan Ali Babacan’ın AK Parti kadrolarından ayrılarak parti kurmasını pek çok insan ihanetle suçluyor” sorusuna çok ilginç bir cevap verdi

Parti hizmet binasında gerçekleşen kahvaltı etkinliğine; DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Politikaları Başkanı Neşe Çoban ve ilçedeki basın mensupları katıldı

Birlikte yapılan kahvaltının ardından İlçe Başkanı Demirtaş, etkinliğe katılan basın mensupları başta olmak üzere yerelde ve genelde mesai kavramı gözetmeksizin, halkın haber alma özgürlüğü için çalışan tüm basın çalışanlarını kutlayarak; “Şahsım ve temsil ettiğim partim adına sizleri yürekten kutluyoruz. İşinizi en iyi şekilde yapma adına verdiğiniz mücadele gerçekten takdire şayandır. Yaptığınız işin değerini ölçecek maddi bir karşılığın olmadığını bilen birisi olarak bugüne kadar başta ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin çok güzel ve yaşanabilir bir yer olması adına yaptığınız eleştiriler, toplumu aydınlatma çabalarınız için teşekkür ediyoruz. Her ne kadar anayasamızda basının özgür olduğu yazsa da olmadığını biliyoruz. İnşallah gelecekte bizim iktidarımızda en azından ülkemizde basın çalışanlarının daha özgür olacağını Sayın Genel Başkanımız ve tüm parti temsilcileri olarak yüksek sesle dillendiriyoruz. Umarım sizler de çok daha iyi koşullarda, ekonomik kaygı taşımadan mesleğinizi en iyi şekilde yapmayı sürdürürsünüz” dedi ve sözü basın mensuplarına bıraktı.

Extra Gündem Haber Portalı adına programa katılan Adem Kankaynar; “Sayın başkan, genel başkanınız uzun yıllar AK Parti kadroları içinde yer aldı, bakanlık yaptı. Sonrasında bir yol ayrımı yaşandı ve bir grup arkadaşı ile birlikte DEVA Partisi’ni kurdu. Bu şekilde ayrılan parti kuran veya başka bir siyasi partide siyasi yaşamını sürdüren insanlar, hep ihanetle suçlanmıştır. Nitekim sizin genel başkanınız içinde aynı suçlamalar yapılıyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?” şeklinde yöneltilen soruya ilçe Başkanı Süleyman Demirtaş çok ilginç bir örnekle cevap verdi:

Demirtaş; “Öncelikle bu soru için çok teşekkür ediyorum. Çünkü çok önemli bir soru. Bir yılı aşkın bir süredir DEVA Partisi kadroları içinde yer alıyoruz. Ben ve arkadaşlarım da sıkça bu suçlamaya maruz kalıyoruz. Yani sadece Sayın Genel Başkanımız değil, bu suçlama hepimize yönelik yapılıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde ilçemizde yayın hayatını sürdüren Haber Milas’taki bizimle ilgili bir haberin altına vatandaşımızın biri tam da böyle bir yorum yapmış.

Arkadaşlar öncelikle bir gerçeği hatırlatmak isterim. Çok partili hayata geçtiğimiz 1946’dan bugüne ülkemizdeki siyasi yelpaze bir hayli genişledi. Hatırlayın Demokrat Parti, CHP’den ayrılan bir grup siyasinin kurduğu ve sonrasında iktidar olduğu bir partidir ve halen varlığını sürdürüyor. Hatta bir dönem Adalet Partisi, sonra Doğru Yol Partisi adını alarak varlığını sürdürdü. Bir başka örnek bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve birçok arkadaşı 2002’ye kadar Refah Partisi’nde siyaset yapmış, İstanbul İl Başkanlığı ve hatta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yine Refah Partisi’nden seçilerek yapmıştır. Sonra yolları ayrıldı ve AK Parti’yi kurdular ve 20 yıldır da ülkeyi yönetiyorlar. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Refah Partisi’nden ayrılanlara davalarına ihanet ettiler diyebilir miyiz? Onları ihanetle suçlayabilir miyiz?

Keza MHP’den ayrılarak İYİ Parti’yi kuran Sayın Meral Akşener ve arkadaşlarına, CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Sayın Muharrem İnce ve arkadaşlarını ihanetle suçlayabilir miyiz?

Siyasette kimi zaman fikirler ayrılır, hatta çatışır. Bunlar hem sağ blokta, hem de sol blokta yıllardır yaşanan şeylerdir. Dolayısıyla bu tür suçlamalar yakışıksız ve doğru olmayan suçlamalardır. Biz ülkemizi mevcut iktidardan çok daha iyi yöneteceğimize inandığımız için bu yola çıktık. Eminim tüm siyasi partilerin de hedefi budur” diyerek cevap verdi.

Yine Extra Gündem Haber Portalı adına Adem Kankaynar; “Sayın başkan, bildiğimiz kadarıyla DEVA Partisi Muğla’nın 8 ilçesinde teşkilatlanmasını tamamladı, diğerlerinde de çalışmalar sürüyor. Bu arada il kongresi için bir takvim belirlendi mi?” şeklinde yöneltilen bir soruya İlçe Başkanı Demirtaş şu yanıtı verdi:

“Yaklaşık 2 ay önce il başkanlığımızda, ilçe başkanlarımızla bir toplantı yaptık. O gün veya sonrasında kongre için bir gün belirlenmedi. İl Başkanımız ve il yöneticilerimiz elbette kongre için hazırlık yapıyor. Ancak şu an için bir takvim belirlenmedi.”

Etkinliğe katılan bir başka gazetecinin; “Seçimlerde ittifak içinde yer alacak mısınız? Yoksa kendi adaylarınızla mı seçimlere katılacaksınız?” şeklinde yönelttiği bir soruya ise DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş; “Sayın Genel Başkanımız ve partimizin genel merkezi tarafından bu konuda yapılmış resmi bir açıklama yok. Seçim sürecinde ittifak içinde olur muyuz, ya da kendi adaylarımızla seçime gider miyiz bu konuda bir şey söylemek için erken ancak DEVA Partisi il ve ilçe teşkilatları olarak Türkiye’yi tek başına yönetmeye talibiz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürüyoruz” diyerek cevap verdi.EXTRAGUNDEM.COM

  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##DEVAPARTISI
  • ##ALIBABACAN
  • ##MILAS

SONRAKİ HABER

BAŞKAN BİLLORER’DEN TEST ZORUNLULUĞUNUN KALDIRILMASINA TEPKİ!..

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

10 Oca 2022