Muğla İl Başkanlığı

“SANDIKLAR AÇILDIĞINDA YÜKSEK OY ORANI İLE KARŞI KARŞIYA OLACAĞIZ” “SANDIKLAR AÇILDIĞINDA YÜKSEK OY ORANI İLE KARŞI KARŞIYA OLACAĞIZ”

03 Eyl 2022

***Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın bir dizi ziyaretler için Muğla’ya geldi. Önce gazetecilerle bir araya gelen Dalgın, basın açıklamasının ardından Menteşe Perşembe Pazarı girişinde aşure etkinliğine katıldı. Dalgın, daha sonra Perşembe Pazarı’nda esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlara Genel Başkan Ali Babacan’nın selamlarını iletti.

***Seçimden sonra Türkiye’nin Deva Partisi’nin rol oynayacağı bir hükümete kavuşacağını söyleyen Dalgın, “Türkiye iyi yönetilmiyor. Sağlık, özgürlük, adalet, ekonomi ve eğitim alanlarında yaşanan sorunları çözmek zorundayız. Hayat tarzıyla alakalı Muğla’da dahil olmak üzere festivallerin iptal edilmesi gibi baskıları görüyoruz. 300 gün sonra Türkiye yeni bir hükümete kavuşacak inşallah” dedi.

DEVA Partisi Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın bir dizi ziyaretler için Muğla’ya geldi.

İlk olarak parti binasında teşkilat toplantısı yapan Dalgın, daha sonra Menteşe’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

“TÜRKİYE, DEVA PARTİSİ’NİN ROL OYNAYACAĞI BİR HÜKÜMETE KAVUŞACAK”

Dalgın, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Muğla’da olmak her zaman güzel ama bugün daha da özel ve önemli bir gün. Bir dizi etkinlik için buradayız. Bizim amacımız siyaseti her zaman sahada yapmak, çok çeşitli şekillerde vatandaşımızla temas etmek. Sonuçta bu iş insan için yapılıyor. O yüzden arkadaşlarımız sahada, bugün bende Muğla’dayım. Aslında toplumun her kesimine temas etmeye gayret ediyoruz. Bu çerçevede bugünkü etkinliklerimiz bunu gösteriyor. Çünkü bir taraftan kendi iç toplantılarımızı yapıyoruz. Öbür taraftan aşure etkinliği yapıyoruz. Ziyaretlerimiz kapsamında bilhassa gençlerimizle beraber olacağız. Türkiye’nin genel durumuna baktığımızda hepimiz aynı yerde yaşıyoruz çok anlatacak şey yok aslında. Dört sene önce Türkiye partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti, dört senede döviz kuru dörde katladı, dört senede kamu borcu dörde katladı, hiç kimse dört sene önceye göre daha iyi durumda değil. Bundan 300 gün sonra seçimler seçim yapılacak. 300 gün sonra Türkiye yeni bir hükümete kavuşacak inşallah. Deva Partisi’nin rol oynayacağı bir hükümete kavuşacak.”

“BİZİM AMACIMIZ PARTİMİZİ, GÖRÜŞLERİMİZİ İFADE ETMEK”

Türkiye’nin birçoklu değişime ihtiyacı olduğunu ifade eden Dalgın, “Bizim amacımız bu ziyaretlerimizde kendimizi, partimizi, görüşlerimizi ifade etmek. Yeni hükümetin ne yapması hakkında vatandaşlarımızdan fikir almak. Çünkü biliyoruz ve görüyoruz ki, kendisini içine kapatan organizasyonlar başarısız oluyorlar. Türkiye’nin bugünkü durumu da tamamen bu. Şimdi bu çerçevede baktığımızda Türkiye’nin birçoklu değişime ihtiyacı olduğunu görüyoruz çok net. Yani mesela, sadece ekonomi , sadece adalet, sadece özgürlük değil bunların hepsini aynı anda çözmek zorundayız. Bakarsanız sağlık sisteminde uzun randevuları görüyorsunuz, eğitim sistemine baktığımızda çocuklarımızın okulundan memnun değiliz, ekonomiyi anlatmıyorum bile. Adalet sistemine güven yerlerde, hayat tarzıyla alakalı Muğla’da dahil olmak üzere festivallerin iptal edilmesi gibi baskıları görüyoruz. Yani çok geniş alanda Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye’nin doğrun düzgün yönetilmesi için biz birkaç tane şey yapıyoruz . Bir tanesi her alanda eylem planlarımızı yapıyoruz. Çünkü Türkiye’nin kaybedecek bir dakikası bile yok. Türkiye hükümeti değiştirdikten sonra oturup napalım nasıl çözmek lazım acaba diye düşünemez. O yüzden 22 fasikül olacak toplamda 12 tanesi yayınladık. 12 tanesinin içinde tarım var ekonomi var, afet yönetimi var, sağlık var, çevre var, teknoloji var, hukuk var, şehircilik var” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZLA TEMAS EDEREK VE İYİ KADROLARI BİR ARAYA GETİREREK BU İŞTEN TÜRKİYE’Yİ ÇIKARMA YÖNTEMLERİNİ ORTAYA KOYUYORUZ”

Dalgın, “Her alanda ne yapacağımızı hükümet değişiminden sonra ilk 90 günden sonra ve ilk 1 yıldan sonra madde madde ne yapacağımızı yayınlayacağız. Vatandaşlarımızla sürekli iç içe oluyoruz, ziyaretlerimizin bir parçası da kadrolarımızı oluşturuyoruz. Her alanda ondan da hakikaten çok gurur duyuyoruz, her ilçede her vilayette genel merkezde Deva Partisi kadrolarına bakarsanız benzerlerinden çok daha iyi kadroları bir araya getirdiğimizi göreceksiniz. Demek ki hazırlıklarımızı yaparak vatandaşımızla temas ederek ve iyi kadroları bir araya getirerek bu işten Türkiye’yi çıkarma yöntemlerini ortaya koyuyoruz. Bugünkü ziyaret bununda bir parçası” dedi.

“6’LI MASA BİR İŞBİRLİĞİ SEÇİM İTTİFAKI DEĞİL”

6’lı masanın bir işbirliği olduğunu seçim ittifakı olmadığını söyleyen Dalgın, “6’lı masanın işi yeni anayasayı konuşmak ki konuşuyor. Seçim güvenliği gibi ortak müşterek konularla çalışmak. Çalışıyor ve hedef ortak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemek ama onun için önce 2 tane şeyin olması lazım bir tanesi geçiş döneminin çalışılması lazım yani mevcut sistemle seçilen Cumhurbaşkanının parlamenter sisteme geçilene kadar yetkilerini nasıl kullanacağını oturtmamız lazım ki biz hazırlığımızı yapıyoruz. Diğeri de, ortak Cumhurbaşkanı adayı gösterecek partilerin belli politika prensiplerine bağlı kalması lazım ki Cumhurbaşkanı adayı onu seslendirsin, şimdi bu süreç işliyor. Deva Partisi olarak seçime hazırlık hiçbir zaman ben oldum denmez. Bugün düne göre daha hazırız, yarın bugüne göre daha hazır olacağız. Yani bitmek bilmeyen bir süreç. Türkiye’nin her tarafında teşkilatlarımız var. 81 vilayette 81 il başkanımız var. 973 ilçenin 700 küsur ilçe başkanı var. Genel bir iskelet, genel bir yapı oluşmuş durumda ama her gün vatandaşla daha fazla temas etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“SANDIKLAR AÇILDIĞINDA YÜKSEK OY ORANI İLE KARŞI KARŞIYA OLACAĞIZ”

Seçimde, sandıkta iddialı olduklarını söyleyen DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay ise, “Yerelde ve ulusal olarak bizim şu beklentimiz var. Seçimdeki sandıklar açıldığında bizlerin dahi tahmin etmediği yüksek oy oranı ile karşı karşıya olacağız. Bunu nereden tespit ettiniz derseniz, halkın içinde olduğumuz için, her gün halkın içerisindeyiz, her gün biz birileriyle temas ediyoruz. Dolayısıyla bu bizim verilerimizi net bir şekilde bizim tarafımıza geçiriyor. Sandıklar açıldığında bizim güzel bir sloganımız var. ‘Ak Parti’ye veda, Türkiye’ye Deva’ şeklinde. İnşallah seçimin bir sonraki gününde karşı karşıya geleceğiz” dedi.

50 KİŞİYE ROZET TAKILDI

Ayrıca, DEVA Partisi’ne katılan 50 üyeye Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın tarafından parti rozeti takıldı.

AŞURE ETKİNLİĞİNE KATILDI

Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, açıklamaların ardından parti tarafından düzenlenen Menteşe Perşembe Pazarı girişindeki aşure etkinliğine katıldı.

Vatandaşlarla bir araya gelen Dalgın, İl Başkanı Emrah Çay ve il yönetimiyle birlikte Perşembe Pazarı’nda da esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlara Genel Başkan Ali Babacan’nın selamlarını iletti.



  • İLGİLİ ETİKET:
  • #BURAK DALGIN
  • #EMRAH ÇAY
  • #DEVA PARTISI
  • #HABER
  • #GÜNDEM
  • #ALI BABACAN

SONRAKİ HABER

BAŞKAN ÇAY: “Siyasette yaşanan kısır döngünün çözümü DEVA Partisi” Kaynak: BAŞKAN ÇAY: “Siyasette yaşanan kısır döngünün çözümü DEVA Partisi”

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

03 Eyl 2022