Muğla İl Başkanlığı

MADENCİLER GÜNÜ UNUTULMADI MADENCİLER GÜNÜ UNUTULMADI

05 Ara 2021

MADENCİLER GÜNÜ UNUTULMADI

4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı madencileri ziyaret ederek günlerini kutladı.

Her yıl 4 Aralık’ta kutlanan Madenciler Günü nedeniyle DEVA Partisi Muğla il yöneticileri, günümüzde en zor meslek olarak adlandırılan Madencileri ziyaret ederek günlerini kutladılar. Ayrıca, madenci eşlerini de ziyaretlerine ekleyerek, yeryüzünün en eski ve zor mesleklerinden biri olan madencilerin eşi olmanın zorlukları üzerine görüşlerini aldılar.

İl başkan yardımcıları Zümrüt Nural Altuğlu, Elvan Toperi ve Ezgi Paralı Milas’ta yaptıkları ziyarette, DEVA Partisi parti programında madencilik sektörünün sürdürülebilir, çevreye duyarlı, rehabilitasyon planlaması olan, hammadde tedarik güvenliğinin sağlandığı bir alt yapı oluşturmanın temel öncelik olduğu bununla birlikte bu sektörün ülkemizin doğal kaynaklarının değerlendirilmesi açısından önemlerini aktardılar. DEVA partisinin; içerdiği riskler yanında, rekabetçi piyasa koşullarını yakalamak için verimliliği artırmak zorunda olan madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği ile faaliyet mükemmelliğini birlikte gerçekleştirecek düzenlemeleri hayata geçireceğini, güvenlik sistemlerini de içine alan yeni otomasyon teknolojileri, bilişim ve operasyonel teknolojilerin entegrasyonu, verilerin gerçek zamanlı işletilmesi ve mobil cihazlar kullanılması yoluyla gerçekleştirilen “bağlı maden” uygulamasını teşvik edeceğini ilettiler.

Maden çalışanlarının ise, iş sağlığı güvenliğinin çalıştıkları yerde üst düzeyde olduğu fakat Türkiye’de halen bazı maden firmalarında güvenlik uygulamalarının yetersizliği ve bu yetersizliklerin giderilmesi yönündeki düşüncelerini parti yetkilileri ile paylaştılar.

Yönetim kurulu üyeleri, ziyaretlerine Kavaklıdere ilçesinde bulunan bir madeni yerinde ziyaret edip, orada çalışmakta olan madencilerin gününü kutlayıp incelemelerde bulunarak sonlandırdı.EXTRAGUNDEM.COM

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAPARTISI
  • #ALIBABACAN
  • #MADENCILER
  • #MUĞLA

SONRAKİ HABER

‘’ÜYEYİ GETİREN ROZETİ TAKAR’

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

05 Ara 2021