Muğla İl Başkanlığı

DEVA PARTİSİNDE KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK DEVA PARTİSİNDE KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

21 Kas 2022

DEVA PARTİSİNDE KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Deva Partisi İlçe Başkanlıklarına kadınlardan ilgi sürüyor. Fethiye Saniye Parça Kulaç, Yatağan Fatma Özalp Ak’dan sonra Ula İlçe Başkanı olarak Nilüfer Öztürk’te Kadın ilçe başkanları arasında yerini aldı.

DEVA partisi Muğla il başkanı Emrah Çay yaptığı açıklama da ;

DEVA Partisi Siyasette Kadınlarımızın önünü açıyor

Bilindiği üzere DEVA Partisi cinsiyet kotasında %35 olarak en yüksek kotayı uyguluyor. Bundan dolayı da kadınlarımızın partimize büyük bir ilgisi var, ama biz bunu lafta değil uygulama da gerçekleştiriyoruz. Genel başkanımız sayın Ali Babacan’ın da belirttiği üzere biz kadınlarımızı ve gençlerimizi ana kademede görevlendiriyoruz, yani kadın ve gençlik kolları diye bir kavramımız yok, Bu da gençler ve kadınlarımızın ana kademede söz hakkı olması anlamına geliyor.

Muğla siyasetinde Cinsiyet eşitliğinin hayat bulmuş hali olduk

Bugüne kadarki çalışmalarımız da kadınlarımızın başvurularında kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uyguladık ilçe başkanlıklarımızda şu an 3 kadın başkanımız var ama bazı ilçelerde de kadın ilçe başkanlıkları için görüşmelerimiz sürüyor. Kadınlarımız kendilerini ifade etmek ve Türkiye’nin gidiş hattında ki olumsuzluklardan dolayı değer verdikleri aile ve çocuklarının geleceği için bizde siyasette varız diyor. Ekonomideki olumsuzluklardan kadınlar daha fazla etkileniyor Pazar parasını ay başına denk getirmekte kadınları zor duruma sokuyor.

Her kadın bu zorluklarla ekonomi profesörü oldu

Bu devirde Emekli aylığı ve asgari ücretle aş kaynatan kadınlarımız ay başını getirirken yaptığı hesaplarla adeta ekonomi profesörü oldu. Artık ailesinin sofrasına patatesin yanına köfte koyamaz oldu, nitelikli gıdaya ulaşamaz oldu. Ekmeğin bile 7,5 lira olacağının konuşulduğu bir ortamda gelecek korkusu olan kadınlarımız farkına vardı ki artık taşın altına elini koyup bu sistemin değişmesi için bir şeyler yapmalı. İşte tam bu nokta da DEVA partisi olarak bizde aynı şeyleri düşünüyoruz ‘’BİR ŞEYLER YAPMALI’’ Siyasette kadınlarımızın önünü açtık el ele birlikte çalışacağız, Ay başı rahat gelmesi için OYLAR DEVA OLSUN , Filelerin dolması için OYLAR DEVA OLSUN diyoruz.

DEVA Partisi il yönetimi İlçe Başkanı Nilüfer Öztürk’le Birlikte ULA’yı da Ziyaretlere katıldı.

DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah ÇAY ve yönetim kurulu üyeleri bir dizi ziyaret için Ula’daydı. Ula Esnaf Odası Başkanı KEMAL ÖZÇELİK, Ula Köprübaşı Mah. Muhtarı KADİR KAYACAN, Ula Demirtaş Mah. Muhtarı HAKAN USLU, Ula Alparslan Mah. Muhtarı ŞABAN İBRAHİM DOKU, CHP Ula ilçe Başkanı HÜSEYİN ÖZCAN, İyi parti Ula ilçe Başkanı SALİH AKSU, Chp Ula ilçe başkanlığı. İyi parti ilçe başkanlığını ziyaret eden DEVA Partisi vatandaşlarla sohbet ederek bilgi alışverişin de bulundular.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAMUĞLA
  • #DEVAULA
  • #DEVAKADIN

SONRAKİ HABER

‘Öğretmenin sevgisi hangi soruyla ölçülebilir?’

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

21 Kas 2022