Muğla İl Başkanlığı

DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah ÇAY; Muğla Yörük Obaları Başkanı Orhan Akçan'n Yanındayız DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah ÇAY; Muğla Yörük Obaları Başkanı Orhan Akçan'n Yanındayız

09 Eyl 2022

DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah ÇAY;

Muğla Yörük Obaları Başkanı Orhan Akçanı İstifaya Davet Eden Muğla Ak Parti Teşkilatı Tüm Yörük Türkmenlerini Karşılarına Almışlardır.

Emrah Çay yaptığı açıklama da ;

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 13.Uluslararası Yörük Türkmen Toyunda AK Partili vekile konuşma yaptırtmadığı gerekçesiyle istifasını isteyen AK Parti teşkilatına tepkiler çığ gibi büyüyor. DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı ve teşkilatımız Muğla Yörük Obaları Başkanı Orhan Akçan’ın yanında olduğunuzu belirtmek üzere ziyaretlerine gittik. Dertlerini ve sorunlarını dinledik ülkemizin gelmiş olduğu durum göstermektedir ki bendensen var değilsen yok olursun politikası burda da kendini göstermektedir.

Orhan Akçan Başkanımızın yanında olduğumuzu yerel medyamız ve Muğla kamuoyuna paylaşıyoruz. Ben değil , Biz olacağımız günler yakın dedi.

Açıklaması ardından

Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan KOCA’nın Muğla Yörük Obaları Başkanı Orhan Akçan’ı İstifaya davet eden AK Partili vekile verdiği cevap niteliğindeki basın bültenini paylaştı.

Bu talihsiz açıklamalar ülkemiz genelinde ki Yörük Türkmenlerini üzmüştür.

Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan KOCA ;

Türk Boyları Konfederasyonu’na bağlı Oğuzboyu Kültür Dernekleri Federasyonu üyesi Muğla Yörük Obaları Derneği ile Muğla Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 13. Uluslararası Yörük Türkmen Toyu coşku ile kutlandı.

Ülkemizin dört köşesinden, Türk Cumhuriyetlerinden, Türk Dünyasından toya katılan ilim adamları, Yörük Türkmen hatunları, beyleri Muğla halkı ile kaynaşarak hasret giderdiler.

İki gün süren Toyun birinci gününde 20 Ağustos’ta Türkiye’de ki üniversitelerimizden ve Türk Dünyasından katılan ilim adamları ekonomik, sosyal, ekonomik, kültürel alanlarda bildiriler sundular. İkinci gün ise Düzeyn Yaylasında yürüyüş düzenlendi, protokol konuşmaları yapıldı, peşinden de derneklerimizin halk oyunları, kıymetli sanatçılarla müzik şöleni insanlarımızı coşturdu.

Böyle güzel ve anlamlı bir etkinlikte biz Yörük Türkmenleri üzen bir olay yaşandığını öğrendik. Toya katılan Muğla Milletvekili Sayın Yelda Erol Gökcan protokol konuşmalarında söz verilmediği gerekçesiyle yaptığı basın toplantısında Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan’ı istifaya davet etmiş, kendisinin konuşma yapmasını engelleyenin de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olduğunu söylemiş ve bu talihsiz açıklamalar ülkemiz genelinde ki Yörük Türkmenlerini üzmüştür.

Konfederasyon olarak Muğla Yörük Obaları Derneğimiz ve Muğla Büyükşehir Belediyesinin ortak düzenledikleri bütün toylara katıldık.

2014 yılından sonra alınan bir kararla toylarda protokol konuşmalarında hangi partiden olursa olsun hiçbir milletvekiline, il, ilçe başkanına söz verilmemesi kararı alınmış ve uygulanmıştır.

Sayın Milletvekili bunu araştırıp, Muğla Yörük Obaları Derneğimize sormuş olsa idi bu talihsiz açıklamayı yapmayacağı kanaatindeyiz.

Biz Türk Boyları Konfederasyonu olarak kini, nefreti, öfkeyi ayrıştırmayı, ötekileştirmeyi, bölücülüğü, kutuplaştırmayı, kavgayı, ahlaksızlığı, riyakarlığı, din istismarcılığını, takiyeyi reddeden;

Sevgiyi, barışı, hoşgörüyü, kardeşliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, adaleti, kısacası kavramların en iyisini, en güzelini savunan sivil toplum örgütleriyiz.

Bizim liderimizi, önderimiz kendisi de Kızıloğuz (kocacık) yörüğü Türkmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Bizler Konfederasyonumuz, federasyonlarımız, derneklerimizce yaptığımız çalıştaylarda, panellerde ilkelerimizi ve amaçlarımızı belirledik.

-Bizler etnik grup değiliz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ana unsuruyuz.

-Temel ülkümüz büyük Türk düşünürü Gaspıralı İsmail’in dilde, fikirde, işte birlik ülküsüdür.

-Türk devletinin, Türk milletinin, Türk dilinin, Türk Bayrağının, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu felsefesinin devamından yana olan, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin savunuyoruz.

-Devletimizin birlik ve beraberliğinin temeli olan Türk Kültürünü araştırmak, geliştirmek, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır.

-Ülkemizin ve Türk dünyasının her köşesinde kardeşlik anlayışını ve yardımlaşma esaslarını geliştirmek, aynı dili konuşan, aynı tarihi paylaşan diğer coğrafyalardaki Türk Devletleri ve toplulukları ile iş birliği yapmaktır.

-Türkçe’nin gelişmesine ve Dünya’da yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, Türkiye Türkçesinin Avrasya coğrafyasının ortak dili konusunda çalışmalar yapmaktır.

-Türk ekonomi birliğinin kurulması konusunda çalışmalarda bulunmak ve çaba sarf etmektir.

-Türk İslam Kültürü anlayışını milletimize bilhassa gençlerimize anlatmaktır.

-Derneklerimizin ve Federasyonlarımızın Yörük Türkmen, Türk Kültürüne hizmetle yarışmalarını sağlamaktır.

-Türk dünyası ile ilgili tüm dernek, federasyon ve konfederasyonlarımızla ortak çalışmalar yapmaktır.

-Dünyada Türklere, Müslümanlara, mazlumlara karşı yapılan zulümlerin karşısında duyarlı olarak gerekli tepkileri göstermektir.

-Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkmaktır.

Yörük Türkmen, Türk Kültürüne yaraşır bir toy düzenledikleri için Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve yönetim kuruluna, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür eder, daima derneğimizin yanında olduğumuzu bildiririm.

Durhasan KOCA

Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #MUĞLAYÖRÜKOBALARIDEVA
  • #DEVAMUĞLA
  • #AKPARTIYETEPKI
  • #DEVADALAMAN

SONRAKİ HABER

DEVA PARTİSİ FETHİYE SAHA ÇALIŞMASINDA BULUŞTU

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

09 Eyl 2022