Muğla İl Başkanlığı

Dalaman’da Cinsiyet Eşitliğinin Adresi DEVA Partisi Oluyor. Dalaman’da Cinsiyet Eşitliğinin Adresi DEVA Partisi Oluyor.

16 Eyl 2022

Dalaman’da Cinsiyet Eşitliğinin Adresi DEVA Partisi Oluyor.

Dalaman Kadınlarımız İle Güzelleşecek, Siyasette Farkındalık Yaratacak

DEVA Partisi Dalaman ilçe başkanı Bilal Baykan Basına ve Dalaman’da yaşayan vatandaşlara yaptığı açıklamada;

Siyaset Sadece Erkeklere Bırakılmayacak Kadar Ciddi Bir İştir

Genel başkamız Ali Babacan ve Kadın Politikalar Başkanımız Elif Esen’in siyasette cinsiyet eşitliğinin gerçekleşmesi, genel ve yerel siyasette Kadınlarımızın etkin rol alması için ciddi çalışmaları bulunuyor.

Siyasete Sayın Ali Babacan ile nezaket gömleğini giydiren DEVA Partisi tüm kesimlerin sesi oluyor. Kadına yönelik gerçekleşen şiddet ve cinayetler, kadınlarımızı bıçak kemiğe dayandı noktasına getirmiş durumda, üstüne ekonomik buhranı da eklediğimizde evine kısıtlı bir bütçe ile aş yetiştirmeye çalışan kadınımız, çocuğunu okula nasıl yollayacağını, servis parası, eğitim giderleri, barınma sorunları ile de nefes alamaz duruma geldi.

Kadınlarımız iş başa düştü diyor

Kadın Politikalar Başkanımız Sayın Elif Esen’in de belirttiği gibi kadınlarımız için iş başa düştü, Kadınlarımızın siyasette her zamankinden çok ihtiyacı var, evde, işyerinde ve toplumda başarılara imza atan kadınlarımız, Siyasette de farkındalık yaratacak çalışmalara imza atacak güçtedir. Kadın bireysel olarak başarıları kendi için gerçekleştirmez. Kadın annedir, Kadın eştir, Kadın abladır, Kadın kardeştir, Kadın hayatı güzelleştiren ve hayatın döngüsünü sağlayan tek varlıktır.

Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi Kadınlarımız erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdır

“Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” “Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.” Biz bunun bilincinde olarak Dalaman DEVA Partisi İlçe başkanlığında İlçe yönetimini kurarken cinsiyet eşitliğini ilk sıraya koyduk. Pozitif ayrımcılıkla yerel siyasette kadınlarımızla rol model çalışmalar yaparak, siyasette kadınların ön plana çıkması için kadınlarımızla omuz omuza çalışacağız.

İlçe yönetimimizde kadınlarımız da söz sahibi olacak

DEVA partimizin kuruluşunda belirlenen cinsiyet kotası Kadınlara verdiğimiz değerin en büyük göstergesidir. Bunun en güzel örneği Genel Merkez başkan yardımcılarında Kadın Başkan yardımcılarımız verilen önemli görevlerdir. Birbirinde değerli kadın başkan yardımcılarımız görevlerini başarıyla yürütmektedirler.

İstanbul Sözleşmesinin sonuna kadar yanındayız ve geri gelmesi için tüm gayreti gösteriyoruz

Kadın haklarında kazanılmış her türlü sözleşme ve kanunun işletilmesi ilk önceliğimizdir, kadınların mutsuz olduğu bir toplumda başarı beklenemez, haneler huzurlu mutlu olmadan mahalle, ilçe, il ve Türkiye’nin huzurlu olması mümkün değildir.

Kadınların sorunlarını çözdüğünüzde Türkiye’nin sorunlarını çözmüş olursunuz

Kadınların sorunları aslında Türkiye’nin sorunudur. Ev ekonomisi, evlatları için eğitim sorunu mezuniyet sonrası iş bulma sorunu, eşi için adalet ve ekonomi, sevdikleri için refah içinde bir Türkiye. Kadın olduğu yeri güzelleştirmek ister, bunu Cumhuriyeti kurarken canını siper eden kadınlarımız kendinden önce Vatan diyen kadınlarımız göstermiştir ve göstermeye devam etmektedir.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVAKADINDA
  • #ELIFESEN
  • #DEVADALAMAN
  • #ALIBABACAN
  • #CINSIYETEŞITLIĞI

SONRAKİ HABER

DEVA PARTİLİ EVRİM RIZVANOĞLU FETHİYE’DE ÇEVRE ETKİNLİĞİNE KATILDI VE ZİYARETLERDE BULUNDU

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

16 Eyl 2022