Muğla İl Başkanlığı

BASINLA BULUŞAN DEVA PARTİSİ “YENİ MENTEŞE İLÇE BAŞKANI ARIYORUZ” BASINLA BULUŞAN DEVA PARTİSİ “YENİ MENTEŞE İLÇE BAŞKANI ARIYORUZ”

01 Tem 2021

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Muğla İl Başkanı Tolga Keskin, Muğla’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Partisi içindeki gelişmelere dair açıklama yapan Keskin, geçtiğimiz günlerde Menteşe İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden, Hüseyin İlker Altınsoy’un yerine yeni bir başkan aradıklarını belirtti.

Sinem Karakaya

DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Tolga Keskin, Muğla basını ile kahvaltıda bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Menteşe İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden, Hüseyin İlker Altınsoy’un yerine yeni bir başkan aradıklarını belirten İl Başkanı Keskin, İl kongresini Eylül ayının sonunda yapmayı planladıklarını söyledi.

Öte yandan yine geçtiğimiz günlerde İl Teşkilat Bakanlığı’ndan istifa eden Ali Durna’nın söylemlerine de değinen İl Başkanı Keskin, “Ali Durna’nın şahsıma yönelik söylemleri beni üzdü” dedi.

“İL KONGRESİNİ EYLÜL’DE YAPMAYI PLANLIYORUZ”

İl kongresine ilişkin açıklama yapan Keskin, “Menteşe İlçe Başkanlığına yeni başkan arıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni ilçe başkanı atayacağız ve akabinde 45 gün içinde kongre yapacağız. Ula ve Datça’daki yapılanmayı tamamlamak üzereyiz. 13 ilçede bütün yapılanmayı Eylül’e kadar tamamlayacağız. Bitirdikten sonra da Eylül sonunda il kongresi yapmayı planlıyoruz. 24 Eylül gibi bir planımız var. İl kongresi hala yapılmamış gibi cümleler kullanılmış. Partiler kanununa göre mevcut ilçenin yüzde 35 tamamlandıktan sonra il kongresi yapmamıza engel yok. Partiye yeni katılımlar da başladı” dedi.

“BELGELER GELDİ”

Menteşe İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Hüseyin İlker Altınsoy’un istifa sürecine ilişkin açıklamalarda yapan İl Başkanı Keskin, “İlker Hoca en son atanan insandı. Fakat o Merkez İlçe olduğu için, ‘ilk kongreyi ben yapmak istiyorum’ dedi. Bende ‘tamam sen yap ama bundan önce kongre tarihlerini almış insanlar var’ dedim. Yine de ‘ben yetiştireceğim’ dedi. Daha Dernekler Masası ve askı süresinin olduğunu söylesem de kararından vazgeçmedi. Gerçekten de yetiştirdi. Ama tabii yönetime aldığı insanlar ile kaynaşamadı. Mesleğinin de verdiği mesleki bir deformasyon var. Yıllarca hocalık yapmış biri sonuç olarak. Dolayısıyla hitabı ile insanları yönetmekte biraz zorlandı. Daha sonra biz en başta kendisine maddi olarak da destek olmak zorunda kaldık. İlçeyi de içimize aldık. Ben aslında ayrı olmasını istiyordum. Tabii durum böyle olunca bizde onun yönetim ile sık sık beraber olmak zorunda kaldık. Her ne kadar izole kalmaya çalışsam dahi arkadaşlar aksine benimle yakın olmaya devam ettiler. Daha sonra onun sorunları başlayınca İlçeden istifalar gelmeye başladı. İstifaları benim almama imkân yok. İlçe başkanlığına istifalarını verecekler. Kendi aralarında bir grup olmuşlar, 8-10 kişilik. İstifa etmek istediklerini dile getirdiler fakat kendilerine durmalarını ve beklemelerini söyledim. 25 Mart’ta istifalarını bana ilettiler. Benim alabilme şansımın olmadığını ve İlçe Başkanlığına verilmesi gerektiğini dile getirdim. ‘Bekleyin, İlker hoca ile konuşalım özünde iyi insan’ dedim. Onları bir zaman tuttuk. Baktım gördüm ki daha sonra anlaşacak gibi değiller, çalışmıyorlar ve anlaşamıyorlar. İlker hocanın da hataları benimle paylaşılmaya başlanınca belgelerde geldi. Fotoğraf ve ses kayıtları gibi. Artık müdahale etmem gerekiyordu. Ben seçilmiş olsa dahi direk görevden alabilirim. Ama biz her şeyden önce demokratik olarak bunların olmasını istedik. ‘Arkadaşlar yönetim olarak siz nasıl işleyecekseniz, ben sizi rahat bırakıyorum demokratik süreç işlesin’ dedim. İstifa ederseniz düşerse düşer, düşmezse yoluna devam eder. Bu şekilde devam etmek istemiyorum dedim. Bıraktık ve tabii onlar istifalarını verdiler” şeklinde konuştu. MUĞLA HABER

  • İLGİLİ ETİKET:
  • ##DEVAPARTISI
  • ##TOLGAKESKIN
  • ##ALIBABACAN
  • ##BASINAÇIKLAMASI

SONRAKİ HABER

MUĞLA Deva Partisi #Muğla İl Başkanı Tolga Keskin, Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Bir Araya Gelerek Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

01 Tem 2021